OM RECEPTER

For at bedre vores tilgængelighed og optimere behandlingen af vore kronikere, har vi indført at have en receptsygeplejerske dagligt mellem kl. 8-10. Hun tager sig af alle receptfornyelser og sørger for, at vore patienter får tid til kontroller. 

 

Du kan også forny din medicin via hjemmesiden. Vælg infoboks "RECEPTFORNYELSE" på forsiden eller via app'en 'Medicinkortet'.

Hent app'en på:
Google Play til Android  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trifork.medicinkortet&hl=da&gl=US
- eller i App Store:  https://apps.apple.com/dk/app/medicinkortet/id1170487665?l=da
 
På Sundhed.dk og på app'en Medicinkortet kan du se, om din recept kan bruges til endnu en udlevering og dermed undgå at tage forgæves på apoteket.
 
Recepter fornyes som udgangspunkt kun ved konsultationer hos lægen eller sygeplejersken. Hvis du har en kronisk sygdom, er det ved årskontrollen hos lægen, at vi gennemgår din medicin sammen og laver recepter til hele året. 
Al fast medicin skal revurderes mindst 1 gang om året.
 

Vores sekretærer kan IKKE forny medicin.

 

Vanedannende og afhængighedsskabende medicin:

Styrelsen for Patientsikkerhed kræver, at praktiserende læger kun må udlevere fast smertestillende eller vanedannende medicin ved personligt fremmøde hos læge eller sygeplejerske. Dette er for fortsat at vurdere behovet for medicinen, om der er mulighed for udtrapning, eller om der evt. skal gives anden eller supplerende behandling, samt opfølgning på bivirkninger og abstinenssymptomer.

Afhængighedsskabende og vanedannende medicin er fx. morfin og morfinlign. præparater, beroligende midler, sovemedicin og medicin til behandling af ADHD.

Bestil en tid hos din læge til en årskontrol og mellemliggende tider hos sygeplejerskerne.