22 Juli 2017
Velkommen til Roskilde Lægehus

Nyheder

Juli 2017

Fra 1 juli 2017 gælder der nye regler for fornyelse af kørekort.

Når dit kørekort udløber, skal  du henvende dig til Borgerservice i din kommune, hvis du ønsker at få kørekortet fornyet. Du skal medbringe foto og dit gamle kørekort. Hvis dit kørekort ikke er en EU model ( kreditkortformat), skal du også medbringe sundhedskort (sygesikringskort).

Alle kørekort der fornyels er gyldige i 15 år uanset indehaverens alder.

Ved visse sygdomme kan en lægeerklæring stadig udbedes, men tal med Borgerservice om dette.

De nye regler gælde kun til gruppe B - køretøjer

Du skal være opmærksom på, at det altid er dit eget ansvar, om du er i stand til at køre bil på forsvarlig vis, eller om f.eks. træthed eller sygdom gør kørslen uansvarlig - så tal med lægen  

 

JANUAR 2017

Tilslutning til HPV-vaccinationsprogrammet; ingen grund til bekymring.
 

Vaccinen mod HPV er sikker og effektiv, og flere studier fra både Danmark og udlandet dokumenterer allerede få år efter introduktion, at vaccinen beskytter effektivt mod forstadier til livmoderhalskræft og kønsvorter. På trods af disse positive erfaringer er der bekymringer om vaccinens sikkerhed, der især optager mange danskere. Tilslutningen til HPV-vaccinen blandt piger født i årene 1998-2000 var på 92 %. Den er faldet til 45 % for piger født i 2003, og indtil videre er kun 21 % af piger født i 2004, dvs. piger der blev 12 år i 2016, blevet vaccineret . Dette er et stort tilbageslag for cancerforebyggelsen. SSI har lavet forskning, der dokumenterer, at vaccinen ikke er forbundet med alvorlige bivirkninger.

I 2016 gennemførtes en undersøgelse, der viste, at der blandt personer, hvor enten en læge eller borgeren selv havde anmeldt bivirkninger, var en overrepræsentation af medicinsk uafklarede symptomer allerede før første HPV-vaccination. Dette taler imod, at pigernes symptomer helt generelt skulle være forårsaget af vaccinen, men udelukker selvfølgelig ikke, at enkelte piger faktisk kan have haft bivirkninger.

Læs evt videre:

(links: http://www.bmj.com/content/347/bmj.f5906.long; http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/1886177; http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2088853)

 

Januar 2017

ÅBEN DIALOG MED DIN LÆGE

Hvis du skulle opleve problemer i Lægehuset, så tag en åben dialog med os om det. Det giver tryghed for alle.

 

Juli 2016

RISIKO FOR FORGIFTNING MED D-VITAMINDRÅBER

Har dit barn fået D-vitamindråber af mærket "Inno Pharma Vitamin D3-dråber", er der risiko for forgiftning, da produktet indeholder en 75 gange højere koncentration end angivet. Barnet skal straks holde pause med dråberne. Er barnet symptomfrit, skal man kontake egen læge nærmeste hverdag ifht at få taget blodprøver. Har barnet symptomer, skal man starks kontakte egen læge eller vagtlæge, der kan henvise til nærmeste børneafdeling.

Mulige symptomer ved forgiftning kan være at barnet er mere pylret, gylper mere, utilpashed/ gråd, sløvhed, for ringe vægtøgning, opkastning, mavesmerter, forstoppelse eller tynde afføringer.

 

Januar 2017

Bak dit barn op i at være fysisk aktiv

Det er en gave til børnene, hvis forældrene hjælper dem til at være fysisk aktive. Derfor lancerer Sundhedsstyrelsen kampagnen Get Moving, der skal få forældre til at hjælpe deres 10 til 13-årige børn til at være fysisk aktive. Det er nemlig vigtigt for børns sundhed og trivsel. Kampagnens budskab til forældrene er ”Støt dit barn til mere motion. Det er en gave for livet”. 

”Forældre behøver ikke at sende børnene til fodbold fire dage om ugen og svømning de sidste tre. Det kan ligeså godt være, at børnene skal cykle til skole i stedet for at blive kørt, at de går eller løber en tur med hunden, når de kommer hjem fra skole eller hjælper med havearbejdet. Det handler om at sætte nogle rammer for børnene og vise dem, at fysisk aktivitet er mange ting,” siger Tue Kristensen, projektleder i Sundhedsstyrelsen.

Læs mere på www.getmoving.dk

 

MARTS 2017

"Allergiguiden" er en ny app til de allergikere, der gerne vil lære deres allergi bedre at kende. Appen indeholder en opdateret pollenkalender og pollenalarm. Du kan også oprette en symptomdagbog, som bl.a. kan hjælpe dig og din læge til at få overblik over dine allergier, krydsallergier og om din behandling kan forbedres.

 

 

FEBRUAR 2016

ÆNDRING I BØRNEVACCINATIONSPROGRAMMET

En midlertidig ændring i børnevaccinationsprogrammet træder i kraft i slutningen af uge 7. Børn, der begynder på børnevaccinationsprogrammet herefter, skal således vaccineres med vaccinen Hexyon®, der ud over at beskytte mod de sygdomme, man sædvanligvis vaccinerer mod i børnevaccinationsprogrammet (difteri, stivkrampe, kighoste, polio og Hæmophilus influenzae B-infektion), også beskytter mod hepatitis B.

 

 

FEBRUAR 2016

 

Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere.

112 app'en er gratis.

 

 

 

FEBRUAR 2016

ALKOLINJEN

Fortrolig samtale om alkoholvaner, der bekymrer dig.

Alkolinjen er en national telefonrådgivning, hvor du kan få støtte og hjælp til dit eller din pårørendes alkoholproblem. 

Vores professionelle rådgivere vejleder dig om, hvad du kan gøre for at komme videre. 
Du kan også få information om, hvor du eller din pårørende kan få mere hjælp til en positiv forandring.

RING GRATIS 80 200 500    Man - fre kl. 11.00 til 15.00

 

 

Januar 2016

HOLD STYR PÅ DINE ÅBNE RECEPTER PÅ SUNDHED.DK

På sundhed.dk kan du se, om din recept kan bruges til endnu en udlevering. Undgå at tage forgæves på apoteket eller at vente på at lægen checker det for dig - log ind på SUNDHED.DK og check dit medicinkort.

 

 

ROSKILDE SUNDHEDSCENTER

 

Sundhedscentret tilbud er til dig over 16 år, som er bosiddende i Roskilde Kommune.

Du kan selv henvende dig eller du kan blive henvist af din læge.

 

Livsstilsændringer i form af fysisk træning, rygeophør, sund mad og vægttab kan bidrage til at give dig et bedre liv. En større viden om din sygdom kan desuden gøre det lettere for dig at træffe de valg, der rigtige for dig.

Undervisningstilbud, hvor du får redskaber til at imødegå stress, angst og/eller depression kan støtte dig i at få mere livskvalitet, vitalitet, mening og robusthed samt en oplevelse af at kunne klare din hverdag bedre.

http://www.sundhedscenter.roskilde.dk/index.asp

 

 

 

 

 

GRATIS TILBUD OM RÅDGIVNING OG UNDERVISNING

www.scr.kommunikation.roskilde.dk/
 
Har du 
Hørenedsættelse
Svagsynethed
Stemmeproblemer
Stammen
Afasi
Dysartri
Tinnitus
Døvhed
Blindhed
Udtaleproblemer
ADHD
 
Kan du kontakte SCR Kommunikation, Elisagaardsvej 7, 1. sal i Roskilde
på tlf. 46 31 72 31 eller SCR.KOMMUNIKATION@ROSKILDE.DK